Maersk оголосила про відновлення рейсів у Червоному морі
Прогнозований прибуток Maersk сягне 6 млрд доларів у 2024 році

Прогнозований прибуток Maersk сягне 6 млрд доларів у 2024 році


Maersk оголосила про відновлення рейсів у Червоному морі

Показник EBITDA судноплавної компанії Maersk до кінця цього року може сягнути 6 мільярдів доларів США.

Результати Maersk за перший квартал 2024 року відповідають очікуванням в умовах кризи в Червоному морі. Про це повідомляє Gospodarka Morska.

Втім, компанія має намір отримати більший прибуток, скориставшись перевагами високого попиту на контейнерні перевезення та вищих фрахтових ставок через тривалі рейси суден навколо Африки.

За словами керівництва Maersk, компанія досягла хороших результатів за перший квартал 2024 року. Зростання фінансових показників зумовлені підвищеним попитом на трансокеанські контейнерні перевезення та, з рештою, підвищення ставок фрахту на них — через кризу в Червоному морі й Аденській затоці.

Показник EBITDA склав 1,59 млрд доларів за перші три місяці року, порівняно з 1,46 млрд доларів, раніше оголошеними аналітиками в опитуванні LSEG. Втім, ціна акцій Maersk впала на 3,2%, оскільки інвестори досі бачать загрози для оператора, повідомляє Reuters. 

За прогнозами Maersk, збої у судноплавстві, спричинені нападами хуситів на судна у Червоному морі, триватимуть принаймні до кінця року.

Нагадаємо, наприкінці лютого компанія прогнозувала продовження загострення у Червоному морі принаймні до другої половини 2024 року.

Також раніше компанія попередила, що хвиля замовлень нових контейнеровозів, запланованих на наступні два роки, призведе до перевищення попиту на контейнерні перевезення й зашкодить прибуткам компанії. 

Так, глобальна місткість контейнеровозів буде зростати на 2-3% кожен квартал цього і наступного року. Аналітики інвесткомпанії Bernstein очікують збільшення флоту Maersk на 15% протягом 2024—2025 років. На їхню думку, пропозиція контейнерних перевезень перевищить попит вже цього року. 

Читайте також: Католицька церква в Африці залишилася без вина через обстріли суден хуситами