Німецький гігант із переробки ріпаку відкрив представництво в Україні

Німецький гігант із переробки ріпаку відкрив представництво в Україні


Getreide AG, один із провідних переробників ріпаку у Німеччині, офіційно відкрив своє представництво в Україні.

На початку жовтня німецька компанія Getreide AG відкрила свій підрозділ в Україні, повідомляє Latifundist

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, українська філія — Getreide AG Ukraine — була зареєстрована ще в березні 2024 року.

Операційний директор компанії Торстен Тідеманн під час презентації нового офісу наголосив, що відкриття філії стало необхідним кроком через заблоковані чорноморські порти після початку війни. Це рішення дозволило Getreide AG продовжити роботу з українськими аграріями, купуючи у них ріпак та експортувати його на свій завод у Ростоку. Крім того, компанія розглядає нові бізнес-можливості в Україні, зокрема вже почала працювати з соняшниковою олією.

Getreide AG Ukraine також є ексклюзивним представником болгарської компанії Astra Bioplant, що спеціалізується на виробництві рослинних олій, біодизелю та інших продуктів. В межах цієї співпраці компанія закуповує в Україні соняшникову олію для відправки на переробні потужності у Болгарії.

Очолив український офіс Бьорн Штендель, який раніше працював у кількох відомих аграрних компаніях, серед них — Allseeds Group та Viterra Ukraine LLC. Відповідальним за трейдинг в Україні став Костянтин Таранов. Наразі команда в Україні налічує п’ять осіб.

Тідеманн наголосив на важливості підтримки України не лише зброєю та фінансами, але й через розвиток економічної співпраці, що сприятиме європейській інтеграції країни. За словами представників компанії, важливо також змінювати підходи до ведення бізнесу та контрактних відносин, щоб відповідати європейським стандартам.

З початку 2024/2025 маркетингового року Getreide AG вже відвантажила понад 130 тис. тонн ріпаку. Основними партнерами компанії в Україні є провідні агрохолдинги, зокрема МХП, «Ерідон», «Астарта», «Вілія» та «Нібулон».

Фото ілюстративне.

Раніше USM повідомляв, що Нібулон модернізував елеватори на Миколаївщині