Швейцарія долучилася до санкцій проти російських ЗПГ-проєктів

Швейцарія долучилася до санкцій проти російських ЗПГ-проєктів


Швейцарія повністю приєдналася до 14-го пакета санкцій ЄС проти Росії.

Федеральна рада Швейцарії 16 жовтня ухвалила остаточні заходи з 14-го пакета санкцій ЄС проти Росії. Про це повідомляє «Укрінформ».

Зокрема, нові санкції торкнуться сектору зрідженого природного газу. Відтепер заборонили інвестування у ЗПГ-проєкти в Росії, а також постачання товарів для їхнього будівництва.

Також з березня 2025 року заборонять надання послуг із перевалки російського ЗПГ на території ЄС, а також купівлю, імпорт і транспортування цього газу через європейські термінали.

Загалом до швейцарського санкційного списку додали 61 юридичну особу. Разом із тим, швейцарські компанії отримали право подавати позови на підсанкційні російські компанії з вимогою відшкодування збитків, які вони понесли через несправедливі судові рішення в Росії або третіх країнах.

Окрім того, для запобігання впливу Росії на демократичні процеси в Швейцарії, введено заборону на прийом політичними партіями, неурядовими організаціями та постачальниками медіа-послуг пожертв від російського уряду.

Зазначається, що нові санкції ще більше обмежать експорт товарів, призначених для зміцнення російського промислового сектору та військових можливостей.

Нагадаємо, у червні ЄС ухвалив 14-й пакет санкцій проти Росії через її агресію проти України. Нові обмеження спрямовані на російський енергетичний сектор і передбачають заходи проти спроб обходу санкцій.

Також нещодавно USM писав, що Британія розслідує понад 30 справ щодо обходу санкцій Росією.