У морі стався вибух на газовозах, один з яких пов’язаний із контрабандою 

У морі стався вибух на газовозах, один з яких пов’язаний із контрабандою 


Біля узбережжя Бангладеш стався вибух цистерн під час перевалки вантажу між двома газовозами.

У неділю, 13 жовтня, біля узбережжя Бангладеш у неділю під час операції з перевантаження вантажу спалахнули два цистерни зі скрапленим нафтовим газом (LPG), повідомляє gCaptain.  

Під час драматичної сцени біля узбережжя Бангладеш у неділю під час операції з перевантаження вантажу спалахнули два цистерни зі скрапленим нафтовим газом (LPG). На щастя, травм екіпажу вдалося уникнути завдяки швидкому втручанню ВМС Бангладеш і берегової охорони, але цей інцидент знову привернув увагу до стандартів безпеки та експлуатації суден, залучених до транспортування підсанкційних нафти та газу.

Йдеться про дуже великий газовоз (VLGC) Captain Nikolas об’ємом 78 500 кубічних метрів, побудований у 1992 році, і повністю герметичний газовоз B-LPG Sophia об’ємом 6500 кубічних метрів, побудований у 1997 році. Обидва судна кілька разів переходили до різних власників у останні роки, що працюють під різними зручними прапорами, перебуваючи під міжнародним спостереженням.

Пожежа спалахнула, коли два судна розходилися після завершення перевалки. Старші члени екіпажу на борту обох суден підтвердили владі, що полум’я виникло під час процесу «відключення».

За даними берегової охорони Бангладеш, екіпаж Captain Nikolas зміг взяти вогонь під контроль, перш ніж він завдав судну значних збитків. Однак ситуація була гіршою на  B-LPG Sophia, де всі 18 членів екіпажу разом із швартовими групами та персоналом служби безпеки були змушені покинути судно. Пізніше їх врятував буксир, що стояв неподалік.

На щастя, жертв не було, і в неділю вдень пожежу на B-LPG Sophia ліквідували. З того часу судно перемістили на безпечну якірну стоянку для подальшої перевірки.

Captain Nikolas, судно під прапором Островів Кука, що належить зареєстрованій у Панамі компанії Folegandros Maritime, управляється Aspero Ship Management. Працюючи з ОАЕ, Aspero стикається з звинуваченнями американської наглядової групи United Against Nuclear Iran (UANI) у транспортуванні підсанкційного іранського зрідженого газу, що компанія заперечує.



Наш Telegram канал