Повторне забруднення рухається річкою Сейм

Повторне забруднення рухається річкою Сейм


Подекуди рівень хімічного споживання кисню в річці перевищує норму в 4,3 раза.

На річці Сейм спостерігається повторне забруднення. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. 

У пунктах села Мутин та села Озаричі на Сумщині вода мутна, рівень хімічного споживання кисню перевищує норму в 4,3 раза. Розчинений кисень відсутній.

У пункті міста Батурин спостерігається потемніння води, незначний специфічний запах, мор риби не спостерігається. Хімічне споживання кисню перевищує норму в 1,1 раза. Кисневий режим в нормі. Рівень марганцю перевищений до 1,3 раза. Перевищень вмісту амонійного азоту, загального заліза, нітритів, фосфатів та хлоридів не зафіксовано.

Покращення фіксується на пункті села Чумакове. Вода стає прозорішою, проте досі зберігається жовто-зелений відтінок, місцями — сіруватий.

Далі по течії показники якості води за добу не змінилися. Вода світла, на дні осаду практично немає, неприємний запах відсутній, мор риби не спостерігається.

На річці Десна спостерігається ситуація стабілізується. У межах усієї Чернігівської області вода посвітлішала, подекуди на дні осад темного кольору. Неприємний запах та мор риби не спостерігаються. У річці відновлюються біоресурси. Переміщення забруднення на Київщині не фіксується.

Раніше USM писав, що на відновлення екосистеми отруєної річки знадобиться від 2 до 3 років.