Близько 20 тисяч індійських портовиків планують вийти на страйк  

Близько 20 тисяч індійських портовиків планують вийти на страйк  


Група індійських профспілок портових робітників закликала до страйку з 28 серпня. Вони вимагають негайно переглянути заробітну плату та пенсійні виплати.

Страйк індійських портовиків може загострити існуючі проблеми перевантаженості азійських і європейських портів, пише Reuters

Це може призвести до подальших затримок постачань, які мають глобальний вплив на торгівлю і бізнес. 

Профспілки наголошують, що у березні 2021 року Міністерство судноплавства Індії сформувало двосторонній комітет з переговорів щодо заробітної плати. Працівники висунули свої вимоги через шість місяців, до закінчення терміну дії попередньої угоди в грудні того ж року. 

«Попри те, що комітет з переговорів про заробітну плату збирався сім разів, він не зміг задовольнити вимоги портових робітників», – зазначили у профспілках. 

Старший член профспілки Сатья Нараянан підкреслив, що близько 20 тисяч робітників входять до групи профспілок портових робітників, і всі вони приєднаються до страйку.

Нагадаємо, у серпні асоціація профспілок докерів портів атлантичного узбережжя Північної Америки (ILA) оголосила про підготовку до страйку 1 жовтня