Хусити заявили, що атакували есмінці США і цивільні судна 

Хусити заявили, що атакували есмінці США і цивільні судна 


Єменські хусити заявили, що атакували ракетами американські есмінці та цивільні судна в Червоному та Аравійському морях. 

16 червня хусити заявили, що атакували два цивільні судна та один американський есмінець у Червоному та Аравійському морях, повідомляє MarineTraffic.

Речник хуситів заявив, що бойовики запустили балістичні ракети по американському есмінцю. Він також згадав про напади на два торгових судна, а саме Captain Paris і Happy Condor, з використанням морських ракет і безпілотників. Однак незрозуміло, чи влучили хусити в якесь із суден.

Captain Paris — танкер для перевезення сирої нафти, зареєстрований під прапором Мальти. Судно, кероване Грецією, вийшло з Суецького каналу 11 червня і зараз йде в Червоному морі. Танкер мав прибути до порту Джізан, Саудівська Аравія, 15 червня.

Happy Condor — це газовоз під прапором Данії. Судно прямує Аравійським морем і до Месаїда, Катар.

Морські торговельні операції Сполученого Королівства (UKMTO) 16 червня також повідомили про напад на судно в 40 морських милях на південь від Аль-Мухи, Ємен.

Капітан судна повідомив про два вибухи поблизу судна. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Нагадаємо,13 червня в Аденській затоці хусити атакували двома ракетами суховантаж Verbena під прапором Палау. Судно належить компанії з України та експлуатується польським підприємством. Внаслідок атаки важкі поранення дістав американській моряк.

Також USM повідомляв, що екіпаж атакованого хуситами українського суховантажу покинув судно.