УЗ перевезла рекордні 44,7 млн тонн вантажів у першому кварталі

УЗ перевезла рекордні 44,7 млн тонн вантажів у першому кварталі


Збільшення експортних перевезень залізницею пов’язують із стабільною роботою морського коридору та портів України. 

АТ «Укрзалізниця» за підсумками першого кварталу 2024 року перевезла 44,69 млн тонн вантажів — на 28,7% більше, ніж торік. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов

«Це на 9,96 млн тонн більше, ніж у першому кварталі 2023 року). Також це рекордний показник обсягу перевезення за квартал вантажів залізницею за воєнний час», — зазначив Валерій Ткачов.  

З цього обсягу в експортному сполученні перевезли 23,39 млн тонн вантажів — на 50,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це також стало рекордним показником з початку повномасштабного вторгнення.

Ткачов зазначив, що причиною істотного збільшення експортних перевезень стала ефективна робота українського коридору через порти Великої Одеси та відновлення економіки України загалом.

Читайте також: Укрзалізниця встановила рекорд у березні.

Найбільш результативним за обсягами перевезень виявився березень — 16,01 млн тонн вантажів, з яких в експортному сполученні — 8,13 млн тонн. 

У структурі експортних перевезень у березні перше місце посіла руда залізна та марганцева — 3,58 млн тонн. Так, її частка сягнула 44% в загальному обсязі вантажів.

Нагадаємо, на початку квітня фіксують зменшення кількості вагонів-зерновозів, які рухаються до глибоководних портів Одещини.