Фонд держмайна потрібно трансформувати в інвест-оператора, — Умєров

Фонд держмайна потрібно трансформувати в інвест-оператора, — Умєров


Фонд державного майна необхідно трансформувати в інвестиційного оператора, аби іноземні інвестори обирали його як партнера в Україні.

У Фонду є майно, серед якого — низка малих майнових комплексів, які можуть знадобитися малому і середньому бізнесу, а також близько 7,6 млн квадратних метрів державної нерухомості та понад 50 тис. гектарів землі.

Про це розповів голова ФДМУ Рустем Умєров, повідомляє пресслужба Фонду.

«Давайте зробимо трансформацію Фонду держмайна в драйвер економічного зростання. Зашиємо сюди іншу філософію, щоби Фонд робив внесок у створення нової України. Що потрібно зробити з ФДМУ? Потрібно зробити з нього інвестиційного оператора, щоб іноземні інвестори обрали його як партнера в Україні», — зазначив Умєров.

Голова ФДМУ уточнив, що Фонд разом із Мінагрополітики планують створити земельний банк. Тобто, установи об’єднають всі землі, які є під управлінням держави, після чого запропонують інвесторам їх орендувати. Рішення дозволить перетворити ФДМУ на один із драйверів економічного зростання.

«Зараз наша стратегія — в тому, щоб продати 80% того майна, що є. Фонд поки що не управляє всім державним майном, яке є в країні. Є десь 3600 державних підприємств або установ, з яких 80-90%, на жаль, не працюють. І вони розподілені між приблизно сотнею державних управителів», — додав очільник Фонду.

Раніше USM повідомляв, що Фонд державного майна шукатиме шляхи щодо діяльності Одеського припортового заводу під час війни.



Наш Telegram канал