Нібулон отримає сертифікацію для розмінування сільгоспземель без участі держави

Нібулон отримає сертифікацію для розмінування сільгоспземель без участі держави


Український агрохолдинг Нібулон отримає сертифікацію для самостійного розмінування сільськогосподарських земель.

Компанія готується до отримання сертифікації на повний цикл розмінування, включно з підривом, знешкодженням і транспортуванням вибухонебезпечних предметів (ВНП), повідомили в «Нібулон».

Це дозволить компанії досягти рівня провідних міжнародних організацій у цій сфері, таких як HALO Trust та FSD, та самостійно займатися очищенням територій, без залучення державних служб.

Вже зараз «Нібулон» активно бере участь у тендерах UNDP, UNOPS та Prozorro, а найближчим часом планує укласти договори на виконання робіт з розмінування. Як зазначає директор з питань взаємодії з органами влади компанії Михайло Васильович, такий підхід сприятиме прискоренню повернення сільськогосподарських земель в обіг та оптимізації витрат на розмінування.

Агрохолдинг ініціював новий підхід до формування лотів для розмінування, що передбачає скупчення окремих ділянок у єдині масиви, зменшуючи таким чином витрати на логістику. Завдяки цим крокам компанія підтримує стратегію Міністерства економіки щодо повного очищення земель на підконтрольних територіях протягом найближчих трьох років.

Раніше, у результаті співпраці з українською владою та фінансовими інституціями, такими як ЄБРР та IFC, вдалося забезпечити 100% компенсацію витрат на розмінування сільськогосподарських угідь. Це рішення відкрило нові можливості для прискорення робіт з розмінування та полегшення повернення сільгоспземель в обробіток.

Раніше USM повідомляв, що агрохолдинг Нібулон використовуватиме штучний інтелект для здешевлення розмінування сільськогосподарських земель.



Наш Telegram канал