Перше модернізоване судно УДП стає до роботи

Перше модернізоване судно УДП стає до роботи


Перше модернізоване судно Українського Дунайського пароплавства Kapitan Antypov стає до роботи, і вже прямує за своїм першим вантажем.

Kapitan Antypov, перше модернізоване судно пароплавства, прямує з Австрії до Сербії, де візьме свій перший вантаж, повідомили в УДП.

За словами членів команди, у судна вражаюча швидкість та відчутна економія палива. Більш точні дані в УДП зможуть надати після завершення рейсу, але перші результати вже перевершують очікування пароплавства.

Тим часом на верфі ÖSWAG тривають роботи з модернізації вже другого судна того ж типу – Fedir Riabinin. Спільно працюють українські та австрійські спеціалісти. Українська команда швидко вчиться та перебирає відповідальність за все більший обсяг робіт.

Програма модернізації не зупиняється. Міжнародні партнери переконані у необхідності посилення України на Дунаї. Також в УДП заявили, що з боку української сторони були ухвалені стратегічно важливі рішення. Завдяки підтримці Міністерства інфраструктури, з’явилась можливість повноцінно завершити перший етап модернізації – провести заміну двигунів та іншого обладнання на п’яти річкових суднах УДП типу Kapitan Antypov.

Раніше USM повідомляв, що партнери закликають Україну розвивати Дунай на тлі загроз для портів Одеси.

Міжнародні представники запропонували дві ключові ініціативи:

  • забезпечити стабільний транспортний потік на Дунаї;
  • розробити недискримінаційний тариф на залізничні перевезення для вирівнювання логістичних витрат між портами Одеси та Дунаю.