На Одещині посилять оборонні заходи в портах, — Кулеба

На Одещині посилять оборонні заходи в портах, — Кулеба


На Одещині посилять оборонні заходи в портах і модернізують інфраструктуру.

Віцепрем’єр-міністр Олексій Кулеба заявив про посилення оборонних заходів у морських портах Одещини та анонсував заходи з модернізації портової інфраструктури, повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій.

Ці кроки спрямовані на забезпечення безпеки портів, персоналу та відновлення об’єктів, що постраждали внаслідок обстрілів.

Олексій Кулеба відвідав порти Одеси, Чорноморська та Південного. Разом із представниками Адміністрації морських портів України та Адміністрації судноплавства він проінспектував стан портових об’єктів та обговорив заходи щодо підвищення обороноздатності портів.

Кулеба наголосив, що стабільна робота українських морських портів є гарантом продовольчої безпеки у світі, особливо в умовах війни. З огляду на це, питання безпеки портової інфраструктури, персоналу та суден є першочерговими.

«Посилюємо оборонні заходи в кожному порту. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки. Необхідно також забезпечити додатковий захист персоналу підприємств на території морського порту, в тому числі облаштування локацій мобільними укриттями. Додатково будуть виділені кошти на відновлення інфраструктури Одеського порту. Зокрема, це включатиме модернізацію ключових об’єктів та посилення загальної захищеності портових територій», — підкреслив він.

За інформацією міністерства, на підході до портів Одеси, Чорноморська та Південного наразі очікують 86 суден, що мають експортувати близько 2 мільйонів тонн вантажів. Попри регулярні російські обстріли інфраструктури, Україна залишається надійним постачальником продовольства до понад 50 країн.

Кулеба також провів нараду з керівниками портів та представниками військових, під час якої обговорили функціонування портів, захист критичної інфраструктури та забезпечення безпеки берегових об’єктів.

Раніше USM повідомляв, що внаслідок російських атак на портову інфраструктури України піднялися ціни на пшеницю та страхування експорту