Велика Британія почне затримувати танкери без страхування, що перевозять російську нафту

Велика Британія почне затримувати танкери без страхування, що перевозять російську нафту


Уряд Великої Британії оголосив, що буде затримувати танкери, які проходять протокою Ла-Манш та мають «сумнівне страхування».

Міністерство транспорту Великої Британії вимагатиме від суден з «підозрілим страхуванням» надати детальну інформацію про їхній страховий статус під час проходження через Ла-Манш. Ненадання затвердженої страховки може призвести до затримання суден, пише Splash 24/7.

В уряді країни зазначили, що таке рішення — ще один крок для боротьби із  «зловмисною, підтримуваною Росією морською діяльністю поблизу Великої Британії».

Як зазначає видання, щодня через Ла-Манш зазвичай проходить близько 10 танкерів так званого тіньового флоту. Окрім того, схожого рішення чекають і від країн Європейського Союзу.

Одночасно з Британією, Індія, яка є найбільшим покупцем російської нафти, також почне перевіряти страхові сертифікати у всіх суден, що заходять у країну. 

Раніше USM розповідав, що під британські санкції потрапили 18 російських нафтових танкерів і чотири танкери для перевезення ЗПГ.