Тайвань розгортає ВМС у відповідь на військові навчання КНР (фото)

Тайвань розгортає ВМС у відповідь на військові навчання КНР (фото)


Республіка Китай (Тайвань) розгорнула Військово-морські сили, Повітряні сили та комплекси берегової оборони у відповідь на морські навчання НВАК.

Міноборони Тайваню продемонструвало розгортання своїх сил, зокрема, мобільних радіолокаційних систем та ескадр наземних протикорабельних ракет. Про це пишуть Naval News.

Тайвань також направив фрегати й безпілотники для спостереження за військовими силами КНР.

Попри завершення навчань, оголошене НВАК 14 жовтня 2024 року, тайванські військові залишаються у стані підвищеної бойової готовності, оскільки кілька китайських кораблів берегової охорони досі перебувають поблизу Тайваню.

Нагадаємо, КНР оголосила про початок військових навчань під кодовою назвою Joint Sword 2024B поблизу Тайваню. Речник Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) зазначив, що ці маневри є «суворим попередженням для прихильників незалежності Тайваню».

Ці навчання стали відповіддю на промову президента Тайваню Лай Чінь Те під час святкування Національного дня, у якій він заявив, що Китай «не має права представляти Тайвань», наголосивши на незалежності обох сторін Тайванської протоки.

Міністерство національної оборони Тайваню (MND) повідомило, що до 16:30 14 жовтня було зафіксовано 125 китайських військових літаків та 34 кораблі, які діяли поблизу Тайваню. У відповідь тайванські військові розгорнули кораблі, винищувачі, безпілотники та мобільні ракетні системи для протидії загрозі.

Тайванська берегова охорона також повідомила про патрулювання китайських кораблів поблизу островів Нангань і Доньїнь, засудивши ці дії як порушення суверенітету Тайваню.

Читайте також: як Тайванська протока стала центром боротьби за міжнародні ринки



Стрічка новин
Наш Telegram канал