Сибіга закликав Європу протидіяти російському тіньовому флоту

Сибіга закликав Європу протидіяти російському тіньовому флоту


РФ становить екзистенційну загрозу для Європи, продовжуючи отримувати мільярди від експорту енергоресурсів до країн ЄС та через європейські води.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до європейських країн із закликом розпочати активну боротьбу з «тіньовим флотом» танкерів. Про це пише «Європейська правда».

Так звані тіньові танкери Росії продовжують незаконно перевозити нафту, забезпечуючи значні доходи для Кремля. Таким чином, Росія становить екзистенційну загрозу для Європи, продовжуючи отримувати мільярди від експорту енергоресурсів до європейських країн та через європейські води. Ці кошти спрямовуються на фінансування військової агресії проти України та загрози безпеці Євроатлантичного регіону.

«Європа може й мусить позбавити Росію її кривавих енергетичних доходів. Російський «тіньовий флот» старих і погано застрахованих нафтових танкерів є нагальною загрозою екологічної катастрофи в Європі», — наголосив очільник МЗС.

Нагадаємо, що 24 червня Рада ЄС оголосила нові санкції, спрямовані проти російських танкерів із так званого тіньового флоту. У липні понад 40 європейських країн погодили спільний план боротьби з цим флотом на саміті Європейської політичної спільноти.

Нещодавно USM писав, що «тіньовий флот» РФ нарощує обсяги перевезень нафти попри санкції.