У ДПСУ прокоментували кадри боїв за газові вишки біля Зміїного

У ДПСУ прокоментували кадри боїв за газові вишки біля Зміїного


Україна зберігає контроль над об’єктами у Чорному морі, які вдалося відбити в російських загарбників.

Групи, які звільняли газовидобувні вежі поблизу Зміїного, зробили все необхідне, щоб противник не міг більше контролювати цю територію. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, пише «Армія Inform». 

Речник прикордонної служби наголосив, що Сили оборони України, зокрема підрозділи спеціального призначення ГУР та Державної прикордонної служби, постійно виконують важливі завдання в акваторії Чорного моря. Основна мета — забезпечити контроль над територією та не допустити просування ворожих сил.

Військовий підкреслив, що контроль над морськими шляхами та газовидобувними вежами є стратегічно важливим. Зокрема, вороги раніше використовували ці вежі як плацдарми для розміщення засобів ураження та спостереження.

«Нашим хлопцям, нашим захисникам вдається їх (ред.: вишки) утримувати, уникати ураження від ворога. Натомість — саме ми завдаємо ворогу ударів, які не дозволяють йому контролювати цю територію», — резюмував Демченко.

Ексклюзивні кадри відбиття газовидобувних платформ у Чорному морі з’явилися у мережі напередодні. В ході операції українські військові знищили ворожі засоби ураження. 

Також напередодні USM писав, що ГУР пошкодило російський корабель у Балтійському морі.