Голова Укрзалізниці Лященко подав у відставку: хто його замінить

Голова Укрзалізниці Лященко подав у відставку: хто його замінить


Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко написав заяву на звільнення.

До наглядової ради АТ «Укрзалізниця» надійшла заява від Євгена Лященка про дострокове припинення повноважень голови правління, повідомили в УЗ.

Наглядова рада має намір розглянути заяву найближчими днями та прийняти всі необхідні рішення відповідно до діючих процедур.

Як повідомили виданню LIGA джерела у Кабінеті Міністрів, Лященко ще щонайменше пів року працюватиме в правлінні компанії, де відповідатиме за фінанси.

Також, за даними джерел, новим головою правління можуть призначити нинішнього члена правління Олександра Перцовського. Ймовірно, він обійме посаду наступного тижня, коли наглядова рада Укрзалізниці виконає усі формальності.

Нагадаємо, в березні 2023 року Кабмін призначив новим головою правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка. Передбачалося, що термін його повноважень триватиме два роки.

З 2012 року Євген Лященко обіймав посаду фінансового директора «Медіа Група Україна», а з 1 липня 2014 року був призначений директором холдингу.

У травні 2019 року Євген Лященко прийняв рішення піти з компанії q розвивати кар’єру поза межами групи. У жовтні 2021 року Лященка призначили членом правління «Укрзалізниці», на цій посаді він опікувався фінансовими питаннями.