США помітили кораблі Росії та Китаю біля берегів Аляски 

США помітили кораблі Росії та Китаю біля берегів Аляски 


Берегова охорона США виявила чотири прикордонні кораблі Росії та Китаю, які спільно патрулювали біля берегів Аляски.

28 вересня США помітили чотири судна російської прикордонної служби та берегової охорони Китаю, йдеться на сайті берегової охорони США.

Екіпаж літака HC-130J Super Hercules з авіабази берегової охорони Кадьяк помітив два кораблі російської прикордонної служби та два кораблі берегової охорони Китаю приблизно в 440 милях на південний захід від Острів Святого Лаврентія.

Кораблі здійснювали спільне патрулювання в Беринговому морі.   

Під час звичайного патрулювання морського кордону між Сполученими Штатами та Росією в Беринговому морі екіпаж літака HC-130J Super Hercules з авіабази берегової охорони Кадьяк помітив два кораблі російської прикордонної служби та два кораблі берегової охорони Китаю приблизно в 440 милях на південний захід від Острова Святого Лаврентія.

Судна йшли транзитним строєм у північно-східному напрямку, залишаючись приблизно в п’яти милях у виключній економічній зоні Росії. Це було найпівнічніше місце, де берегова охорона США спостерігала судна китайської берегової охорони.  

«Ця нещодавня діяльність демонструє підвищений інтерес до Арктики з боку наших стратегічних конкурентів», — сказала контр-адмірал Меган Дін, командир 17-го округу берегової охорони. — Попит на послуги берегової охорони в регіоні продовжує зростати, що вимагає постійних інвестицій у наші можливості, щоб задовольнити присутність наших стратегічних конкурентів і виконати наші статутні місії в розширюваній зоні діяльності».  

Раніше USM повідомляв, що кораблі Китаю долучилися до навчань Росії у Тихому океані.

Міністерство оборони Китаю зазначає, що мета навчань — посилити стратегічну координацію між китайськими та російськими військовими, а також підвищити їхню здатність спільно «реагувати на загрози».