Індія не купуватиме газ із підсанкційного проєкту «Арктик СПГ 2»

Індія не купуватиме газ із підсанкційного проєкту «Арктик СПГ 2»


У Міністерстві нафти й газу в Індії заявили, що не купують жодних підсанкційних товарів. Зокрема, мова йде про газ із російського проєкту «Арктик СПГ 2».

Про це повідомляє Reuters.

«Ми не будемо купувати з Arctic LNG 2. Ми не купуємо жодних санкційних товарів. Те, на що накладені широкі санкції, ми цього не чіпаємо», — заявив секретар Міністерства нафти й газу Панкадж Джайн.

Наразі проєкт «Арктик СПГ 2» російської компанії «Новатек» перебуває під санкціями Заходу через війну Росії проти України.

США також наклали санкції на юридичних і фізичних осіб за підтримку військових зусиль Росії, включно з компаніями, які підтримують розробку проєкту «Арктик СПГ 2» і його постачання СПГ.

Водночас у російській «Новатек» заявили, що інформація щодо участі компанії у створенні та управлінні «тіньовим флотом» для проєкту «Арктик СПГ 2» нібито не відповідає дійсності.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, у Росії планують створити так званий «тіньовий флот», який експортуватиме газ для проєкту «Арктик СПГ 2». Для цього залучили компанію, яку зареєстрували в індійському Мумбаї.