Авіаносна ударна група КНР пройшла біля узбережжя Тайваню

Авіаносна ударна група КНР пройшла біля узбережжя Тайваню


За останню добу Міністерство оборони Тайваню виявили 9 бойових літаків та 13 кораблів ВМС Китаю, що патрулювали навколо острова.

Вранці 18 вересня авіаносна ударна група ВМС КНР здійснила прохід поблизу східного узбережжя Тайваню, прямуючи до Філіппінського моря. Про це повідомили у пресслужбі Міноборони Тайваню.

У повідомленні зазначено, що китайський флот, очолюваний авіаносцем Liaoning, пройшов через води на північний схід від Тайваню. Потім флот КНР продовжив рух на південний схід від японського острова Йонаґуні, розташованого трохи більше ніж за 100 км від Тайваню. Після цього кораблі попрямували до Філіппінського моря.

Загалом за останню добу військові Тайваню виявили 9 бойових літаків та 13 кораблів ВМС Китаю, які патрулювали навколо острова. Також вони зафіксували діяльність одного китайського дослідницького судна.

Окремо зазначається, що 6 китайських літаків перетнули середню лінію Тайванської протоки, яка є неофіційною межею між материком і островом, та увійшли в зону розпізнавання тайванської ППО.

Напередодні USM писав, що КНР витіснила філіппінське судно зі спірної мілини Сабіна.