Третє затоплене судно за тиждень знайшли у небезпечній зоні Тихого океану (фото)

Третє затоплене судно за тиждень знайшли у небезпечній зоні Тихого океану (фото)


Неподалік узбережжя Філіппін знайшли вже третє затоплене судно протягом останнього тижня.

Біля узбережжя острова Батаан, на захід від входу в Манільську затоку, знайшли напівзруйнований танкер Mirola-1 без екіпажу. Про це повідомляє Splash.

Один із підрозділів Національного бюро розслідувань Філіппін, який спостерігає за узбережжям, повідомив про виявлення на мілині 45-річного судна у поганому стані. Судно сильно нахилене у воду, а на борту немає жодного члена екіпажу. 

Корпус судна сильно проіржавів, одна частина надбудови зруйнувалася. Існує ризик витоку пального у воду. Так, поблизу судна відчувався запах пального, а на поверхні води спостерігався незначний блиск. Також правоохоронці виявили барелі з пальним, що плавали у воді.

За словами представників берегової охорони, на борту судна було легке дизельне паливо, яке не становить значної загрози. Служби тимчасово обмежилися відбором проб і зосередилися на діях, пов’язаних з іншими затонулими в Манільській затоці танкерами

Mirola-1 курсувала у водах Філіппін щонайменше з 2011 року і добре відома місцевим службам. Судно регулярно помічали у контрабанді нафтопродуктів. Торік берегова охорона затримала танкер і 18 членів екіпажу за незаконне розвантаження 30 тис. літрів дизпального на три менші човни.