Капітана російського судна оштрафували на 8 тис. євро за порушення санкцій ЄС

Капітана російського судна оштрафували на 8 тис. євро за порушення санкцій ЄС


Судно з росії зайшло до німецького порту Росток через пошкодження. Капітан отримав штраф за порушення санкцій ЄС.

Судно Atlantic Navigator II, завантажене березовою фанерою та ураном із росії, зайшло до порту Росток через пошкодження, повідомляє Spiegel.

Вантажне судно довжиною 193 м під прапором Маршаллових Островів незаплановано зайшло в Росток 4 березня. У корабля був пошкоджений гвинт, ймовірно, через рух кригою. Судно прибуло з Санкт-Петербурга і прямувало до Балтімора. Канадська судноплавна компанія, яка стояла за судном, виправдала захід у порт Ростока тим, що пошкоджений гвинт становив «серйозну небезпеку для безпеки судна, екіпажу та вантажу на борту».

Однак після того, як митники перевірили вантаж, вони винесли постанову про затримання. Судну не дали відійти: на борту знаходився 251 контейнер з березовою фанерою, поставки якої перебувають під санкціями ЄС. Попередньо, фанера призначалася щонайменше чотирьом різним американським компаніям.

На судні, ймовірно, також був вантаж збагаченого урану для атомних електростанцій. Але урану наразі немає в списку санкцій ЄС. Atlantic Navigator II відпустили з Ростоку 19 квітня.

Капітан російського судна був змушений заплатити штраф у розмірі 8 тисяч євро. Одержувачем грошей є правозахисна організація Human Rights Watch (обов’язковою умовою для штрафу є його отримання неприбутковою організацією). 

Раніше USM повідомляв, що США ввели санкції проти 11 суден, які перевозять нафту з Ірану.