ФАО ООН обіцяє надати зернові рукави українським фермерам

ФАО ООН обіцяє надати зернові рукави українським фермерам


Потреба українських аграріїв у додаткових ємностях для зберігання зерна в прифронтових областях може сягати 1,4 млн тонн.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства відбулася зустріч з представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ФАО ООН, повідомили в Мінагро.

В.о. міністра агрополітики Тарас Висоцький і його Денис Башлик та Маркіян Дмитрасевич зустрілися з представниками ФАО ООН. Зокрема, у зустрічі взяли участь керівник регіональних програм ФАО у Європі та Центральній Азії Раймунд Йеле та голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє.

Сторони обговорили надання допомоги малим агропідприємствам в забезпеченні генераторами і засобами для зберігання зерна (зерновими рукавами). Представники ФАО пообіцяли разом з донорами опрацювати запит на екстрені потреби українських аграріїв. 

Тарас Висоцький наголосив, що масові обстріли росією призвели до значного дефіциту електроенергії в країні, результатом якого є відключення електропостачання, що негативно впливає на роботу агросектору. 

«Відсутність електрики та перебої з її постачанням суттєво ускладнюють роботу агропідприємств. Також, ризики обстрілів в прифронтових областях впливають на можливості збереження врожаю. Потреба у додаткових ємностях для зберігання в прифронтових областях восени 2024 року може сягати 1,4 млн тонн», — зазначив в.о. міністра. 

Він додав, що загальна потреба у зернових рукавах у фермерів прифронтових областей на сьогодні складає понад 7 тис. одиниць.

Нагадаємо, у березні в Мінагрополітики заявили, що українське представництво ФАО зриває організацію міжнародної допомоги.