Штати впровадили санкції проти понад 10 російських СРЗ і верфей

Штати впровадили санкції проти понад 10 російських СРЗ і верфей


Сполучені Штати ввели санкції проти понад 10 російських підприємств, які будують і обслуговують військовий флот окупантів.

Список нових підсанкційних підприємств у середу, 12 червня, опублікувало Міністерство фінансів США.

Тож, під нові санкції Сполучених Штатів потрапили:

Судноремонтний завод Чорноморського флоту Міноборони рф — обслуговує тральщики, корвети, фрегати та інші військові кораблі.

АТ «Суднобудівний завод імені Б. Є Бутоми», розташоване в окупованому росією Криму. Будує кораблі для Чорноморського флоту росії. 

ТОВ «Білогородська суднобудівна верф» — займається виготовленням причальних комплексів і кранових суден, а також реалізацією продукції російським військовим замовникам.

АТ «Центральне конструкторське бюро по суднах на підводних крилах імені Алексєєва» — займається виробництвом швидкісних суден, суден на підводних крилах, кораблів на повітряній подушці, платформ-амфібій.

ЗАТ «Завод Крізо» — виробляє електрообладнання для ВМФ росії, в тому числі вироби, що встановлюються на надводні кораблі і підводні човни.

ЗАТ «Нова ера» — займається виробництвом систем електропостачання для кораблів і суден ВМФ Росії.

ЗАТ «Тізол» — займається виробництвом негорючих ізоляційних матеріалів і систем протипожежного захисту для суднобудування, в тому числі для військових проектів.

АТ «Центр технологій суднобудування та судноремонту» — суднобудівна компанія, яка забезпечує підтримку проєктування та будівництва бойових кораблів, а також виготовляє арматуру для всіх типів кораблів і суден.

ТОВ «Науково-виробниче об’єднання конструкційних матеріалів “Прометей”» — виробляє суднову арматуру, палубне обладнання, а також різне морське обладнання, в тому числі пневмоцистерни, шпилі, затвори люків, рульові машини, і продає свою продукцію російським військовим замовникам.

ТОВ «Науково-виробнича компанія “Адвент”» — займається виробництвом поворотних опорних пристроїв і суднових конструкцій для клієнтів, в тому числі для державних установ росії.

ТОВ «Волгоградський суднобудівний завод» — виробляє суднові ілюмінатори, люки, віадуки, арматуру для систем вентиляції та кондиціонування, які використовуються для оснащення російських військових надводних суден і кораблів.

ТОВ «Валком» — розробляє та виробляє високоточні інтелектуальні датчики та комплексні системи автоматизації для спеціалізованих суден, включаючи криголами та військово-морські судна.

Публічне акціонерне товариство «Прибой» — виробляє автоматизовані підводні радіостанції.

ВАТ «Судноремонтно-суднобудівна корпорація» — займається виготовленням, ремонтом і обслуговуванням суден і супутнього обладнання для ВМФ росії.

ТОВ «Троїцький крановий завод» — виробляє спеціальне обладнання для суднобудування та судноремонту і реалізує свою продукцію російським військовим замовникам.

ЗАТ «Воронезьке центральне конструкторське бюро “Полюс”» — займається розробкою і виробництвом засобів радіоконтролю, що використовуються на озброєнні російської армії і флоту.

ТОВ «Кінгісепський машинобудівний завод» — розробляє безпілотні катери-камікадзе.

Раніше USM повідомляв, що ЄС слідом за США пропонує накласти санкції на найбільшу судноплавну компанію росії «Совкомфлот» та 14 нафтових танкерів, пов’язаних з цією компанією.