Хусити влучили ракетами у два вантажні судна

Хусити влучили ракетами у два вантажні судна


В Аденській затоці стався черговий напад єменських бойовиків на цивільне судноплавство.

Єменські хусити 8 червня знову випустили протикорабельні ракети по цивільних суднах в Аденській затоці. Про це повідомляє Associated Press.

Одна з ракет влучила у носову частину вантажного судна Norderney під прапором Антигуа і Барбуди. Внаслідок атаки на судні виникла пожежа. Дані відстеження суден показали, що 9 червня вдень Norderney все ще перебував в Аденській затоці. 

Як заявив представник хуситів Ях’я Сарі, бойовики обстріляли судно нібито як ракетами, так і безпілотниками. 

У Британському військовому центрі морських торговельних операцій підтвердили влучання ракети у судно. У відомстві зазначили, наразі відбувається ліквідація збитків.

Під час другої атаки хуситська балістична ракета вразила контейнеровоз Tavvishi під прапором Ліберії, який належить і експлуатується Швейцарією. 

Хусити стверджували, що напад стався в Аравійському морі, але не надали жодних доказів цьому. Дані відстеження суден свідчать про те, що Tavvishi перебував в Аденській затоці.

Як повідомили у Центральному Командуванні США, Tavvishi повідомив про пошкодження, але продовжив рух. Другу балістичну ракету, випущену хуситами по кораблю, перехопив військовий корабель коаліції.

До цього хусити заявили, що атакували кораблі і судно в ізраїльському порту Хайфа.