Вітрильний фрегат сів на мілину біля порту Гдиня

Вітрильний фрегат сів на мілину біля порту Гдиня


Зараз судно знаходиться на рейді порту Гдиня й незабаром вирушить до нідерландського порту Фліссінген.

Вранці 24 травня вітрильник Морського університету Ґдині Dar Młodzieży («Подарунок Молоді») застряг на мілині біля порту Ґдині. Про це пише Gospodarka Morska.

Dar Młodzieży вийшов у море з порту Ґдині для проведення ходових випробувань після кількох днів сервісних робіт. Під час випробувань судно зіткнулося з мілиною носовою частиною.

Вітрильний фрегат витягли буксиром і доставили на рейд. Там водолази перевірили корпус і не виявили пошкоджень. Власник судна запевнив, що фахівці вжили заходів для здійснення запланованого круїзу до нідерландського порту Фліссінген.

Довідка: Dar Młodzieży — навчальний вітрильний фрегат. Основним рушієм судна є 26 вітрил, які керуються виключно вручну. Два двигуни з приводом на гвинт, служать для плавання під час шторму, а також при вході та виході з порту. Гвинт регульованого кроку може переводитися у так зване флюгерне ​​положення, для зменшення опору під час руху під вітрилами.

Фрегат має водотоннажність 2,9 тисячі тонн, довжину по палубі 94,2 метра, з бушпритом — 108,815 метра. Ширина вітрильника сягає 14 метрів; осадка — 6,6 метра. Максимальна висота судна становить 5,1 метра, площа вітрил — 3015 квадратних метрів.

Читайте також: До Марселя доставили Олімпійський вогонь на вітрильнику XIX століття