Канал у Польщі закрили для судноплавства через аварію мосту

Канал у Польщі закрили для судноплавства через аварію мосту


Через несправність сторічного моста у польському місті Гіжицько судна не можуть пройти через Лучанський канал.

Поломка столітнього поворотного моста над Лучанським каналом у Польщі закрила водний шлях для судноплавства. Про це повідомляє Gospodarka Morska.

Рішення про закриття моста й протоки ухвалили 20 травня. Тривалість ремонтних робіт наразі невідома.

«Ми вважаємо, що зламався підшипник. Сподіваємося, що це правильний діагноз і ми зможемо відносно швидко відремонтувати міст», — зазначив заступник директора Окружного управління доріг у Гіжицько Пшемислав Ярмолович.

Посадовець додав, що міст не відкриють, доки він не буде відремонтований. Це означає, що яхти та більші судна не зможуть пройти через Лучанський канал. Однак, за його словами, рух через судноплавну артерію наразі мінімальний, тож це не має спричинити значних проблем.

До цього комплексний ремонт цього мосту планувався на осінь 2024 року. Він обумовлений тим, що опори столітньої споруди пошкодили під час торішнього ремонту каналу. 

Довідка: Поворотний міст через Лучанський канал має довжину 20 метрів та ширину 8 метрів. Він важить 100 тонн і керується вручну однією людиною. Поворотний міст у Гіжицько повертається вбік на 90 градусів, стаючи паралельним набережній. Це дозволяє суднам проходити через канал, зупиняючи при цьому рух транспорту.

Читайте також: Баржа врізалася в міст у Техасі (відео)