Польща перервала переговори з Україною через справу Сольського

Польща перервала переговори з Україною через справу Сольського


Польща перервала переговори з Україною щодо протестів фермерів через підозру, оголошену міністру агрополітики Миколі Сольському.

Переговори зупинили через підозру в корупційних діях, виголошену міністру агрополітики Миколі Сольському та його заступнику Маркіяну Дмитрасевичу. Про це повідомляє Dziennik.pl з посиланням на інтерв’ю заступника міністра сільського господарства Польщі Міхала Колодзейчака.

За словами Колодзейчака, Польща та Україна планували ще один раунд переговорів на 14 травня. Втім, перемовини скасували через те, що «деяких представників з їхнього боку звинуватили в корупції».

«Очевидно, що ми не будемо вести переговори з людьми, яких звинувачують у корупції», — прокоментував Колодзейчак та додав, що «це питання має бути проясненим».

Також заступник польського міністра заявив, що протести польських фермерів майже завершилися, а ті, що досі відбуваються, організовують «за політичним замовленням».

Нагадаємо, 9 травня Миколу Сольського звільнили з посади міністра аграрної політики та продовольства України.

23 квітня НАБУ звинуватило міністра агрополітики у заволодінні держземлею на 291 млн грн і на спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн. 

Раніше USM повідомляв, що Українська зернова асоціація виступила на захист міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського.

Читайте також: Міністр агрополітики прокоментував вручення йому підозри