Розвідка Південної Кореї має докази постачання зброї КНДР до росії

Розвідка Південної Кореї має докази постачання зброї КНДР до росії


Як стверджують у Південній Кореї, КНДР постачає на росію боєприпаси, виготовлені у 1970-х роках.

Напередодні південнокорейська розвідка (NIS) помітила серед озброєння, яке використовує рф для війни проти України, 122-мм артилерійські снаряди, виготовлені у КНДР в 1970-х роках, повідомляють Yonhap News.

«NIS детально аналізує відповідні обставини, а також продовжує відстежувати загальну військову співпрацю між Північною Кореєю та росією», — заявили у розвідувальному відомстві.

Також у NIS запевнили, що уважно стежать за можливістю незаконного постачання частин ракет до Північної Кореї. Розвідники побоюються, що КНДР може закуповувати такі частини для розробки нової зброї.

Міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік підрахував, що КНДР відправила у росію близько 6700 контейнерів з вересня. Ймовірно, там знаходилися близько 3 млн артилерійських снарядів калібру 152 мм або 500 тис. снарядів калібру 122 мм.

Торік українці спільно з партнерами змогли перехопити партію північнокорейського озброєння, яка призначалася для рф. На світлині, зробленій українським військовим, видно, зокрема, корейський надпис 방-122.

Читайте також: Китай надав причал судну, яким перевозили зброю з КНДР до росії