Хусити випустили ракети і дрони по есмінцях США та цивільних суднах

Хусити випустили ракети і дрони по есмінцях США та цивільних суднах


Єменські хусити атакували чотири судна в Індійському океані та Червоному морі. Серед них – есмінці США та цивільні судна.

Хусити заявили, що атакували за допомогою БпЛА контейнеровоз MSC Orion в Індійському океані, повідомляє Reuters.

MSC Orion під прапором Португалії рухався між портами Сінес, Португалія, і Салала, Оман, а його зареєстрованим власником є ​​Zodiac Maritime. Zodiac частково належить ізраїльському бізнесмену Еялю Оферу.

Пов’язане з Іраном угруповання також націлилося на комерційне судно Cyclades під прапором Мальти, а також на два есмінці США в Червоному морі. За даними британської морської охоронної компанії Ambrey, судно стало мішенню через постійну торгівлю його оператора з Ізраїлем.

Сполучені Штати та Велика Британія завдали ударів по об’єктах хуситів у відповідь за їхні напади на судна.

У Центральному командуванні Збройних сил США підтвердили, що 29 квітня хусити випустили три протикорабельні балістичні ракети і три БпЛА з Ємену в Червоне море в бік судна MV Cyclades. За попередніми даними, постраждалих немає і судно продовжило рух.

Вранці сили Центрального командування США знищили один безпілотник хуситів, запущений до кораблів USS Philippine Sea та USS Laboon у Червоному морі. Повідомлень про постраждалих чи шкоду, завдану кораблям США та коаліції, а також торговим суднам, не було.

Читайте також: США знищили безпілотники хуситів у Червоному морі