ВМС Індії врятували ще одне судно, захоплене піратами (відео)

ВМС Індії врятували ще одне судно, захоплене піратами (відео)


Військовим морякам удалося врятувати всіх 23 членів екіпажу. Ними виявилися громадяни Пакистану.

Сомалійські пірати захопили рибальське судно FV Al-Kambar 28 березня приблизно в 90 морських милях на південний захід від єменського острова Сокотра. На допомогу захопленому екіпажу Індія відправила 2 кораблі, повідомили у пресслужбі ВМС Індії.

Через 12 годин група індійських морських десантників піднялися на корабель і змусила здатися 9 піратів. Водночас фрегат з керованими ракетами INS Trishul (F43) і патрульний корабель INS Sumedha (P58) оточили захоплене судно, аби злочинці не могли втекти на швидкісному катері.

Військові врятували весь екіпаж, до якого входили 23 громадянина Пакистану. Після звільнення судно перевірили на безпеку та морехідність, а члени екіпажу пройшли медичний огляд. 

Затриманих піратів мають відправити до Індії, де вони постануть перед судом відповідно до Закону про запобігання морському піратству від 2022 року.

Активна участь Індії в антипіратських операціях пояснюється тим, що скорочення судноплавства в регіоні й транспортні затримки негативно впливають на економіку країни. Крім того, серед моряків міжнародних комерційних суден багато громадян Індії.

Раніше ВМС Індії звільнили захоплений піратами суховантаж і 17 членів екіпажу. На борту судна було 35 озброєних піратів.

Читайте також: Індія евакуювала моряків з підбитого хуситами судна