Командувача ЧФ рф, ймовірно, зняли з посади 

Командувача ЧФ рф, ймовірно, зняли з посади 


З початку повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила 25 кораблів і один підводний човен.

За непідтвердженою інформацією, після втрати чергового корабля, кремль зняв з посади командувача Чорноморським флотом Віктора Соколова. Про це повідомив «Кримський вітер». 

З 10 серпня 2022 року Соколов особисто віддавав накази щодо регулярних бойових пусків крилатих ракет 3М14 «Калібр» по енергетичній інфраструктурі України.

Торік СБУ повідомила Соколову про підозру за декількома статтями КК України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб за попередньою змовою; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни, вчинене групою осіб за попередньою змовою). Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 14 лютого бійці ЗСУ спільно з ГУР МО знищили великий десантний корабель рф «Цезарь Куников». На борту корабля могли знаходитися майже 100 окупантів. 

«Символічно, що це один з тих трьох кораблів, які зайшли в Бердянськ на початку повномасштабного вторгнення нас окупувати. Бачите, від долі не втекти. Вони втрьох тоді зайшли — «Саратов», «Новочеркаськ» та «Куніков». І тепер вони всі втрьох пішли на дно», — прокоментував речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук. 

Як писав USM, у ГУР розкрили деталі знищення російського корабля «Цезарь Куников».