В УДП визначили стратегічні задачі на 2024 рік

В УДП визначили стратегічні задачі на 2024 рік


В Українському Дунайському пароплавстві окреслили плани на 2024 рік. 

Про це розповів керівник УДП Дмитро Москаленко

За його словами, на виробництві віднедавна новий керівник. Від нього очікують запуск процесу утилізації металобрухту. 

«На складі десятки тонн відходів, зростає гора із залишків ліхтерів. Плануємо цього року списання десятків суден, що не підлягають відновленню. Це чималі кошти, які потрібні УДП для модернізації та розвитку», — пояснив Дмитро Москаленко. 

Також на підприємстві планують провести реєстрацію майнових прав. Неоформлені земельні ділянки та споруди мають цього року перетворитися на цілісний майновий комплекс. Це важливо як з точки зору захисту майна підприємства, так і для залучення інвестицій.

Читайте також: УДП впроваджує програму світового стандарту ERP.

Зокрема УДП працює над імпортозаміщенням і скороченням витрат. Перше судно пофарбували фарбою українського виробництва. 

Команда УДП також проводить юридичну роботу стосовно недобуввного морського судна «Капитан Столбовский». 

«Памʼятник корупції минулих часів. Спадок «попередників». З двохтисячних років заважає нормальній роботі сліпу. УДП в результаті має отримати максимальний економічний ефект, а не черговий фінансовий тягар. Поки що домовились перемістити недобудову в глухий кут сліпу та вивільнити місце для ремонту та модернізації річкових суден», — розповів Дмитро Москаленко. 

До кінця лютого планують спустити на воду та відправити в Австрію на модернізацію самохідне судно «Капитан Антипов». А в березні запланований спуск на воду наступної SLG-баржі. 

Водночас триває процес відновлення кранового господарства УДП.

Як раніше повідомляв USM, у центрі уваги «Українського Дунайського пароплавства» цього року залишається модернізація флоту, збільшення обсягів перевезень, а також співпраця з іноземними компаніями.