Турецькі F-16 злітали в Румунії через атаку на українські порти

Турецькі F-16 злітали в Румунії через атаку на українські порти


Винищувачі F-16 Повітряних сил Туреччини місії НАТО в Румунії злітали в повітря під час російської атаки на українські Дунайські порти.

У ніч з 9 на 10 лютого турецькі винищувачі підіймались у повітря в Румунії, коли росія атакувала українські порти на Дунаї, повідомило Міноборони Румунії.

Відомство відстежувало ситуацію на кордоні з Україною та повідомило військових про райони в Тулчі, які могли постраждати внаслідок атаки рф по Україні.

Літаки F-16 ВПС Туреччини з 86-ї авіабази у Фетешті підняли близько 01:15 ночі для виконання розвідки повітряного простору.

Також у готовності до вильоту перебували два F-16 Повітряних сил Румунії. Але під час російських атак порушень румунського повітряного простору не зафіксували.

У Міноборони Румунії наголосили, що рішуче засуджують атаки рф на об’єкти цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї.

Як раніше повідомляв USM, Туреччина, Румунія та Болгарія 11 січня підписали в Стамбулі меморандум про взаєморозуміння щодо створення Військово-морської групи з протимінних заходів у Чорному морі (MCM Black Sea).

Читайте також: На розмінування торговельних шляхів у Чорному морі знадобиться до пʼяти місяців.