Maersk планує звільнити 3500 співробітників

Maersk планує звільнити 3500 співробітників


У найближчі місяці данська судноплавна компанія Maersk планує скоротити як мінімум 2500 співробітників. Решту готуються звільнити пізніше.

Планується, що внаслідок скорочення персоналу в Maersk до кінця року працюватиме менше ніж 100 тисяч співробітників. При цьому на початку 2023 року у компанії працювали близько 110 тисяч людей, повідомили в компанії.

Рішення продовжувати скорочення співробітників прийняли в умовах «складного ринкового середовища». У компанії підкреслили, що станом на сьогодні фрахтові ставки значно відстали від піку 2022 року.

Підрозділ Maersk Ocean опублікував EBIT у розмірі -27 мільйонів доларів за третій квартал. Тоді як минулого року у тому ж кварталі доходи складали 8,7 мільярда доларів.

«Починаючи з літа, ми спостерігаємо надлишок виробничих потужностей у більшості регіонів, що спричиняє падіння цін і не помітне зростання переробки суден або простою. З огляду на складні часи, що чекають попереду, ми прискорили кілька заходів щодо стримування витрат, щоб захистити наші фінансові показники», — заявив генеральний директор Maersk Вінсент Клерк.