Польща закликає Україну відкликати скаргу в СОТ

Польща закликає Україну відкликати скаргу в СОТ


Польща готова до майбутніх переговорів з Україною щодо імпорту збіжжя, в разі відкликання Україною скарги до Світової організації торгівлі (СОТ).

Польща просить Україну скасувати скаргу щодо заборони на імпорт українського зерна у СОТ. На думку польських чиновників, це створить «сприятливий клімат для подальших перемовин». Про це пише «Укрінформ» із посиланням на міністра сільського господарства Польщі Роберта Телуса. 

«Це була б добра справа, оскільки якщо ми хочемо розмовляти й шукати довгострокових рішень, то ця заноза є непотрібною. Тому цю скаргу треба відкликати», — наголосив Телус.

Телус вважає, що скарга України до СОТ нібито є безпідставною. За словами чиновника, міністр агрополітики України Микола Сольський пообіцяв обговорити питання щодо відкликання скарги з міністеркою економіки.

Польський урядовець погодився зі словами українського колеги щодо необхідності зниження емоцій з обох сторін. Так, дасть можливість конструктивно опрацювати механізми експорту українського зерна на ринки третіх країн.

Нагадаємо, 28 вересня має відбутися зустріч Координаційної платформи щодо експорту українського зерна. В обговоренні братимуть участь Україна, 5 сусідніх країн, які впроваджували обмеження на імпорт й інші зацікавлені країни ЄС.