Уряд оштрафував MSC у справі про контрабанду наркотиків

Уряд оштрафував MSC у справі про контрабанду наркотиків


Океанський перевізник MSC продовжує нести наслідки випадків контрабанди наркотиків на своїх суднах.

Уряд США вимагає від судноплавного гіганта сплатити штраф у розмірі 700 млн доларів і може розпочати справу про конфіскацію контейнеровоза MSC Gayane, повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, понад 20 тонн кокаїну на суму 1 млрд доларів знайшли у контейнерах на борту MSC Gayane у червні 2019 року. Цей випадок став найбільшим вилученням наркотику в історії США.

Ще за кілька місяців 537 кг кокаїну виявили на борту MSC Desiree та 1,3 тонни — на MSC Avni. На борту MSC Carlotta заборонену речовину вилучали навіть двічі — 1,6 тонни у США та 2,4 тонни кокаїну в Перу.

На початку цього року ще 450 кг кокаїну виявили на судні MSC Adelaide. Тоді ж компанія повідомила, що призупиняє наземні операції у Бразилії через наркокартелі, які використовують контейнери для відправки наркотиків.

У жовтні американські правоохоронці заарештували зловмисника, який контролював постачання наркотиків із Південної Америки до Європи на борту суден MSC Gayane, MSC Carlotta і MSC Desiree. Як виявилось, зловмисник – громадянин Чорногорії. Він підтримував зв’язок з усіма членами екіпажу, залученими до контрабанди.

Загалом у боротьбі з контрабандою наркотиків MSC втратила десятки мільйонів доларів.