Україна хоче збільшити постачання агропродукції у рамках Grain from Ukraine

Україна хоче збільшити постачання агропродукції у рамках Grain from Ukraine


Розширення реалізації гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine обговорили з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН. 

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. 

Міністр аграрної політики Віталій Коваль зустрівся з представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН на чолі з її Уповноваженим представником та директором в Україні Річардом Рейганом. 

Сторони обговорили подальшу співпрацю, зокрема щодо реалізації гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

За словами міністра, Україна хоче збільшити постачання своєї продукції, зокрема в африканські країни. А також розширити список агропродукції, яка постачається – постачати вже готову їжу, яку можна зберігати, зокрема в шкільні заклади для харчування дітей.

«Україна попри повномасштабне вторгнення росії засвідчила свій статус надійного гаранта продовольчої безпеки. Тому для України, яка воює, особливо важливо допомогти  продовольством тим людям в інших країнах, які також опинилися в кризовій ситуації. Нам важливо розширювати реалізацію президентської ініціативи. Серед потенційних країн, куди Україна може постачати продовольство, держави Латинської Америки, Карибського басейну, Близького Сходу та Африки», – зазначив Віталій Коваль.

Також міністр звернувся до Річарда Рейгана з проханням підтримати відкриття продовольчих хабів саме на Африканському континенті.

Крім того, він висловив пропозицію допомоги аграріям з прифронтових територій. Зокрема, запропонував WFP закуповувати у фермерів урожай, оскільки через знищену ворогом інфраструктуру, вони не мають сховищ для зберігання збіжжя. Таким чином партнери підтримають і фермерів, і тих, кому постачатимуть їхню продукцію. 

Зазначимо, у рамках Grain from Ukraine було відправлено 12 суден з аграрною продукцією (пшениця, борошно, олія) до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану, Палестини, Малаві, Мозамбіку, Джибуті, Мавританії, ДРК.

Нагадаємо, у серпні цього року приблизно 23 тис. тонн української кукурудзи відправили до Мозамбіку та Малаві у межах Grain from Ukraine.