В Омані можуть створити хаб для експорту української агропродукції

В Омані можуть створити хаб для експорту української агропродукції


У МЗС України пропонують створити продовольчий хаб в Султанаті Оман для виходу української продукції на ринки держав східної Африки.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України. 

У середу, 23 жовтня, під час візиту до Султанату Оман, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів переговори з міністром економіки Оману доктором Саїдом бін Мухаммадом бін Ахмедом Аль-Сакрі. 

Україна зацікавлена у розвитку відносин з Оманом та державами Затоки в низці сфер, серед яких торгівля, інвестиції, експорт продовольства, розвиток відновлюваної енергетики та технологій.

«Оманській стороні запропонували розглянути можливість створення продовольчого хабу для української продукції та її подальшого просування на ринки держав східної Африки», – йдеться у повідомленні. 

Андрій Сибіга наголосив, що попри війну та удари Росії по українській портовій інфраструктурі та цивільним суднам, Україна залишається одним з гарантів світової продовольчої безпеки.

Нагадаємо, у 2023 році Оман також пропонував Україні створити на своїй території зерновий хаб.

Тоді спецпредставник України з питань Близького Сходу та Африки заявив, що завдяки цьому Україна може отримати доступ до одного з найсучасніших логістичних хабів, який функціонує, по суті, в Індійському океані. 



Наш Telegram канал