ITF підтримала резолюцію в підтримку українських моряків 

ITF підтримала резолюцію в підтримку українських моряків 


Робітники членських організацій ITF одноголосно підтримали резолюцію в підтримку працівників транспорту України.

Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко.

У межах 46-го Конгресу International Transport Workers’ Federation (ITF) пройшла Конференція моряків в Марокко. Під час Конференції профспілки мали можливість виступити з промовами та представити свої резолюції. Однією з ключових резолюцій стала заява, підготовлена ПРМТУ, яка закликає до рішучої підтримки українських транспортників в умовах триваючого вторгнення рф. 

«Сьогодні ми просимо ITF звернутися до українського уряду з проханням полегшити режим перетину кордону для чоловіків-транспортників, які в’їжджають і виїжджають з країни», — наголосив голова ПРМТУ Олег Григорюк. 

У резолюції підкреслюється вирішальна роль працівників у забезпеченні глобальних ланцюгів поставок, доставки гуманітарної допомоги та підтримки економіки України, попри численні ризики, з якими вони стикаються. Вона засуджує широкомасштабне руйнування транспортної інфраструктури в Україні, спрямована на подолання наслідків екологічної кризи та кризи у сфері охорони здоров’я, а також виступає за посилення міжнародного співробітництва за допомогою місій під керівництвом ITF, програм підвищення кваліфікації та правового захисту моряків і залізничників. 

Також резолюція закликає український уряд офіційно визнати цих працівників важливими для критичної інфраструктури та забезпечити їхню безпеку і права.

Резолюція отримала публічну підтримку та в подальшому стане основою для формування майбутньої політики ITF.

Раніше USM повідомляв, що моряки скористалися Дія Підписом понад 25 тисяч разів.