США завдали авіаударів по зброї, якою хусити атакують судна 

США завдали авіаударів по зброї, якою хусити атакують судна 


Сполучені Штати завдали авіаударів по складах зброї хуситів у Ємені, яку використовували для атак на судна.

За допомогою бомбардувальників B-2 ВПС США, було завдано ударів по п’яти захищених підземних складах зброї хуситів у Ємені, повідомили в Пентагоні

Американські війська атакували кілька підземних складів хуситів, де розміщені різні компоненти зброї тих типів, які бойовики використовували для націлювання на цивільні та військові судна по всьому регіону. 

Застосування бомбардувальників-невидимок B-2 Spirit дальнього радіусу дії демонструє глобальні можливості США для завдання ударів навіть по захованих і укріплених цілях, коли це необхідно, у будь-який час і в будь-якому місці, зазначили в Міноборони США.

Понад рік підтримувані Іраном хусити нападають на американські та міжнародні судна, що проходять Червоним морем, протокою Баб Аль-Мандеб та Аденською затокою. Атаки продовжують порушувати вільний потік міжнародної торгівлі, загрожують екологічною катастрофою та ставлять під загрозу життя цивільних. 

Раніше USM повідомляв, що хусити двічі атакували один танкер у Червоному морі. 10 жовтня екіпаж танкера Olympic Spirit під прапором Ліберії заявив, що судно обстріляли.