У Чорногорії майже 60 працівників порту отруїлися свинцем: мешканців просять не наближатися до району  

У Чорногорії майже 60 працівників порту отруїлися свинцем: мешканців просять не наближатися до району  


Майже 60 працівників порту Бар у Чорногорії отруїлися свинцем. Влада просить мешканців уникати території навколо порту.

У 58 з 63 працівників компанії «Порт оф Адра» в крові зафіксували підвищений вміст свинцю, повідомляє місцеве видання Vijesti

Журналісти стверджують, що компетентні установи охорони здоров’я не вжили жодних заходів ані для лікування працівників, ані для розслідування інциденту. 

Поки працівники чекають на медичну допомогу, в Інституті громадського здоров’я повідомили, що отримали листа від одного з них і вважають, що «колеги з компетентних закладів охорони здоров’я вжили всіх необхідних заходів».

Директор Агентства з охорони навколишнього середовища Мілан Газдич заявив, що місцеві мешканці мають уникати територію навколо порту Бар, доки не будуть виконані всі заходи, призначені екологічною інспекцією».

Згідно з результатами вимірювань, проведених Центром екотоксикологічних досліджень у 2023 році в околицях порту Бар, концентрація свинцю та миш’яку була дуже високою. Зокрема, наявність миш’яку перевищила встановлене цільове значення удесятеро.

В Інституті громадського здоров’я перерахували заходи, яких необхідно вжити, після чого екологічна інспекція матиме закрити джерело забруднення.

Раніше USM повідомляв, що майже кожна третя яхта в Чорногорії належить росіянину.



Стрічка новин
Наш Telegram канал