Перші вироки імпортерам українського зерна у Польщі: штрафи виявилися «символічними» 

Перші вироки імпортерам українського зерна у Польщі: штрафи виявилися «символічними» 


Польські суди почали виносити перші вироки у справі імпортерів українського зерна, яких звинувачують у незаконних схемах.

Зокрема, йдеться про приховування походження зерна, повідомляє Latifundist.

Регіональна прокуратура в Жешуві вже півтора року розслідує випадки зловживань, пов’язаних із ввезенням зерна з України, яке було заявлене для технічних цілей, але фактично використовувалося для харчових потреб. У справі фігурують 19 осіб, яких підозрюють у порушенні польського законодавства.

Прокурорка Дорота Соколовська-Мах повідомила, що слідство охоплює 70 різних епізодів щодо імпорту продукції з України, зокрема пшениці, ріпаку та кукурудзи. Наразі чотирьом підозрюваним заборонено виїзд з країни, вони перебувають під наглядом поліції та мають сплатити майнові застави.

Судовий процес щодо чотирьох осіб вже завершено, двоє з них отримали вироки. Однак суми штрафів, що були накладені — 4 та 6 тисяч злотих (приблизно 42 та 63 тисячі гривень відповідно), — викликали обурення. Місцеві аграрії, які постраждали через конкуренцію з українським зерном, вважають ці покарання надто м’якими та «символічними», зважаючи на масштаби порушень.

Раніше USM повідомляв, що Польща прибрала з відкритого доступу список імпортерів зерна з України.



Наш Telegram канал