Росія завдає ударів по портах, щоб спонукати Україну до переговорів, — ISW

Росія завдає ударів по портах, щоб спонукати Україну до переговорів, — ISW


Російські війська атакують українські порти з метою підірвати міжнародну підтримку України та спонукати її до переговорів. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті.

Експерти ISW зазначають, що росіяни вже вчетверте з 5 жовтня завдали ударів по цивільних суднах, пришвартованих в українських портах. Зокрема, 14 жовтня російська балістична ракета вразила цивільні судна NS Moon під прапором Белізу та суховантаж Optima під прапором Палау в Одеському порту, пошкодивши портову інфраструктуру та зерновий склад.

Аналітики пояснюють, що такі дії є частиною кампанії Росії зі зриву українського зернового коридору, яка має на меті ослабити міжнародну підтримку України та примусити її до попередніх переговорів. 

Російські військові блогери відкрито підтримують ці атаки, закликаючи до подальших ударів по українській зерновій інфраструктурі та іншим економічно важливим об’єктам.

ISW також зазначає, що удари по українських портах спрямовані на підрив впевненості Заходу в здатності України забезпечити безпеку зернового коридору, що може вплинути на обговорення довготривалої підтримки Києва з боку міжнародної спільноти.

Нагадаємо, 14 жовтня російські терористи атакували Одесу балістичною ракетою. Одна людина загинула, вісім поранені. Ціллю ворога вчергове стала припортова інфраструктура.



Наш Telegram канал