Моряки скористалися Дія Підписом понад 25 тисяч разів 

Моряки скористалися Дія Підписом понад 25 тисяч разів 


Моряки понад 25 тисяч разів скористалися Дія.Підписом для реєстрації в онлайн-чергу та отримали послуги Адміністрації судноплавства.

Про це повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко.

Більше восьми місяців тому з’явилась можливість онлайн-запису в електронну чергу для отримання послуг виключно за допомогою Дія.Підпису. 

Цей крок дозволив припинити численні маніпуляції з отриманням місць у черзі та передачі їх «третім особам». Раніше моряки ставали в живу чергу ледь не на світанку, аби записатися в папірець. Очевидно, це було полем для спекуляцій для продажу місць у черзі, зазначив Ігнатенко.

Дія.Підпис — це захищений цифровий підпис, яким ніхто не може скористатися замість особи, якій необхідно отримати місце в черзі. У такий спосіб сервіс убезпечує від випадків «передачі» талонів «третім особам». ПІБ з підпису автоматично підтягується у форму реєстрації в черзі — тобто, неможливо попросити когось отримати місце в черзі «за вас», або «придбати» його. 

Сервіс дозволяє відслідковувати, хто саме реєструється у черзі і як часто. Наприклад, зараз існує обмеження: одна особа може здійснити онлайн-запис не більше як двічі на одну послугу на добу. 

Наразі щодня послуги Адміністрації судноплавства в середньому отримують 88 осіб, які здійснили запис за допомогою Дія.Підпису. 

У разі отримання документів через представника, записатись в електронну чергу має саме представник. 

Отримати місце в черзі також можна через термінал, встановлений в Адміністрації судноплавства в Києві та Одесі.

Раніше USM повідомляв, що моряки тепер можуть призначити довірену особу онлайн у Дії.