Фонд держмайна продав ОГХК майже за 4 млрд грн

Фонд держмайна продав ОГХК майже за 4 млрд грн


Фонд державного майна України продав на аукціоні АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК).

Переможна ціна за лот склала 3,9 млрд грн, повідомили у Фонді державного майна України.

На аукціоні з приватизації державного пакету акцій розміром 100% статутного капіталу АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» заявку подав один учасник — ТОВ «Цемін Україна». Запропонована ним ставка — 3 938 351 581 грн.

Рішення щодо приватизації підприємства шляхом викупу ФДМУ оприлюднить протягом пʼяти робочих днів з дня формування протоколу. До того це рішення має погодити Кабінет Міністрів. 

Це другий лот великої приватизації, який команда ФДМУ виставила на продаж.

Згідно з затвердженими умовами продажу, покупець зобов’язаний зберегти основні види діяльності підприємства, інвестувати у технічне переобладнання та модернізацію не менше 400 млн грн. А також — сплатити борги із заробітної плати та перед бюджетом і погасити прострочену кредиторську заборгованість.

АТ «ОГХК» — найбільше в Україні підприємство з видобування та збагачення концентратів титанових руд. До складу компанії входять Вільногірський гірничо-металургійний комбінат в Дніпропетровській області та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат в Житомирській області. Восени минулого року ОГХК відновила відвантаження ільменітового концентрату на європейський ринок.

Раніше USM повідомляв, що прокуратура завершила слідство щодо розкрадання коштів ОГХК та ОПЗ.