Як вибрати якісний і практичний військовий одяг для несення служби

Як вибрати якісний і практичний військовий одяг для несення служби


Кожен військовослужбовець чи співробітник силових структур повинен бути забезпечений комплектом спеціальної форми. Сучасний військовий одяг характеризується функціональністю, підвищеною зносостійкістю та тривалим терміном служби. Він може використовуватися для проведення урочистих парадів, навчань або виконання бойових завдань у складних польових умовах. Якщо грамотно підібрати військовий одяг та взуття, то можна з легкістю пересуватися місцевістю, забезпечити надійний захист від вітру, дощу, холоду та перегріву.

Що входить у повний комплект форми для військового

Форма для військовослужбовця може складатися з різного одягу, який підбирається залежно від призначення, сезону чи кліматичних умов. До нього в основному належать:
 

  • Штани. Вони переважно виготовляються з бавовни та поліестеру. Бойові штани мають широкі петлі для кріплення ременя або тактичного спорядження. Для захисту колін у них передбачені спеціальні кишені, в яких розміщуються знімні наколінники.

     
  • Куртки. Зимові моделі часто виготовляються з тканини softshell. Такий матеріал відрізняється вологостійкістю та повітропроникністю. В якості внутрішнього наповнювача зазвичай використовують м’який і теплий синтепон. Зимові куртки можуть мати комір-стійку, регульований каптур. У літніх моделях передбачені вентиляційні отвори, щоб можна було уникати перегріву за інтенсивного руху.

     
  • Сорочки-поло, футболки. Їх можна носити влітку або надягати під зимову куртку у сильні морози. Бойові сорочки та футболки шиють з бавовни, яка забезпечує хорошу повітропроникність та м’якість.

     
  • Головні убори. Для захисту голови від сонячного проміння, морозу, опадів використовуються бейсболки, берети або зимові шапки.
     

Серед взуття виділяються тактичні кросівки та зимові черевики. Взуття для військовослужбовця має бути практичним і забезпечувати додаткове зчеплення з поверхнею. За несприятливих погодних умов використовується термобілизна та утеплені костюми. Для зберігання та перенесення різного військового спорядження можуть знадобитися рюкзаки та сумки.

Як вибрати військовий одяг

Важливо відповідально поставитися до вибору військового одягу, щоб не отримати низькоякісний товар. Насамперед потрібно враховувати такі нюанси:

  • Розмір. Форма повинна підходити по фігурі та не викликати дискомфорту при високих фізичних навантаженнях.

     
  • Функціональність. Звертайте увагу на регульовані манжети, вентиляційні отвори, наявність кишень, щоб можна було зберігати документи, засоби гігієни або невеликі аксесуари.

     
  • Тип камуфляжу. Існує велика кількість камуфляжних забарвлень: Multicam Black, Coyote, Olive. Вони підійдуть військовослужбовцям, співробітникам правоохоронних органів або спецпризначенцям.

     
  • Довговічність та надійність у використанні. Зверніть увагу на якість швів, міцність матеріалів. Фурнітура має бути стійкою до механічних впливів.

Рекомендується вибирати військовий одяг від перевірених та відомих брендів. Один з таких – це https://camotec.ua/ Він відповідає міжнародним стандартам якості та придатний для використання різними службами.

#промо