Прокуратура завершила слідство щодо розкрадання коштів ОГХК та ОПЗ

Прокуратура завершила слідство щодо розкрадання коштів ОГХК та ОПЗ


Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування стосовно привласнення коштів ОГХК та ОПЗ.

Прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі очолюваної ексголовою ФДМУ злочинної організації, повідомили в САП.

Діяльність оборудки призвела до збитків державі на суму понад 700 млн грн. Її учасників також підозрюють у легалізації одержаного злочинним шляхом майна на суму понад 10 млрд грн. 

Нагадаємо, у березні 2023 року САП та НАБУ викрили злочинне угрупування, що у 2019-2021 роках заволоділо коштами держпідприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України АТ «Одеський припортовий завод» та один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». 

У період з листопада 2019 року по березень 2020 року голова Фонду держмайна створив злочинну організацію, метою якої було встановлення контролю над найважливішими об’єктами управління ФДМУ у добувній, переробній, паливно-енергетичній та інших галузях економіки держави.

За версією слідства, злочинна організація оперувала коштами держпідприємств у період 2019-2021 років. Протягом згаданого часу головою Фонду держмайна був Дмитро Сенниченко.

По суті, фігуранти домагалися призначення до органів управління держпідприємств своїх ставлеників, у баченні яких була реалізація сировини, надання послуг та користування держресурсами. Все це, за даними слідства, робилося суто на користь злочинної групи.

Раніше USM повідомляв, що у справі щодо привласнення коштів ОГХК та ОПЗ з’явився новий підозрюваний.