РФ атакувала припортову інфраструктуру на Дунаї: є поранені (фото)

РФ атакувала припортову інфраструктуру на Дунаї: є поранені (фото)


Внаслідок російської атаки спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували бійці ДСНС. 

На світанку 2 жовтня окупанти атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одещини. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер. 

За словами посадовця, ціллю росіян була припортова інфраструктура Подунав’я. Через влучання зайнялася пожежа, яку швидко ліквідували вогнеборці ДСНС.

Окупанти пошкодили адміністративні будівлі та вантажний автотранспорт. Поранення отримали двоє водіїв вантажівок. Один з них є громадянином Туреччини. Зараз постраждалі перебувають у лікарні, їм надають усю необхідну допомогу.

«Через обстріл у пункті пропуску «Орлівка» тимчасово призупинені пропускні операції, попередньо — до 11:00. Наразі здійснюються заходи щодо стабілізації його функціонування. Росіяни умисно обстріляли пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Це терор проти цивільного населення», — додав Кіпер.

За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Напередодні USM писав, що ВМС ЗСУ знищили 30 плавзасобів окупантів за минулий місяць.