Іспанські фермери влаштували протест проти імпорту українського зерна

Іспанські фермери влаштували протест проти імпорту українського зерна


У порту Сантандер в Іспанії понад 300 фермерів вийшли на акцію протесту проти збільшення імпорту українського зерна. 

Аграрії висловили невдоволення політичними домовленостями ЄС та заявами міністра сільського господарства, повідомляє організація Unión de Uniones, яка представляє інтереси фермерів.

Учасники організації влаштували протест через зростаючий обсяг імпорту зернових з України, що, на їхню думку, негативно впливає на місцевих виробників. Вони заявляють, що аграрії не повинні «платити ціну за політичні рішення Європи».

Фермери також критикують міністра сільського господарства Луїса Планаса, який заявив, що українське зерно має «найвищу якість» і продається за «розумною ціною». Ця позиція викликала обурення аграріїв, які стверджують, що їхні витрати зростають, зокрема й через імпорт дешевих зернових з України.

Координатор протесту, заявив, що регіон Кантабрія, де відбувався мітинг, сильно залежить від тваринництва, і зростання цін на корми створює тиск на місцевих фермерів. Він зазначив, що якщо ситуація не зміниться, фермери готові вивести трактори на вулиці вже цієї зими.

Аграрії вимагають від уряду Іспанії повернення тарифів на імпорт пшениці та кукурудзи, які були скасовані в рамках угод ЄС на підтримку України.

Раніше польські аграрії заявили, що можуть повернутися до протестів на кордоні з Україною після завершення польових робіт.



Стрічка новин
Наш Telegram канал